Happy Easter Pie

maandag 17 april 2017

Pasen aka onszelf volproppen met die overheerlijke chocolade-eitjes.

  Om het paasgevoel nog even vast te houden maakte ik een Paastaart (Libelle Lekker)met de overgebleven paaseitjes (en ja het was onweerstaanbaar om geen één eitje in mijn mond te steken ).




What do I need?
   
       10 taartstukken
  • 5 eieren
  • 140g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 60g suiker
  • 75g honing
  • 4 eetlepels sterke koffie
  • 250g mascarpone
  • 100g poedersuiker
  • 200ml slagroom (35% vetgehalte)

Here we go!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in en bestuif met bloem.


  2. Splits het eiwit van de eidooier. Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje er suiker aan toe zodat het eiwit mooi glanst.

  3. Roer de eidooiers samen met de honing en de helft van de koffie.

  4. Meng de bloem met het bakpoeder en cacaopoeder doorheen de eiermassa.

                                                              

  5. Spatel het stijfgeklopt eiwit doorheen het mengsel.

  6. Giet het beslag in de springvorm en laat gedurende 35 minuten bakken in de oven.

  7. Controleer met een prikker of de taart voldoende droog is vanbinnen.

  8. Klop de slagroom stijf en roer er de mascarpone en de rest van de koffie er doorheen.
  9. Snij de taart horizontaal door en smeer er de koffiecrème tussen.
  10. Werk af met de chocolade-eitjes en bestuif met bloemsuiker.


Enjoy x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten